Categoría
Pintura
Técnicas
Técnica mixta
Tipo de obra
Obra original
Medidas sin marco
64 x 77 cm(25,2 x 30,31 in)
Medidas con marco
91 x 101 cm(35,83 x 39,76 in)
Estado
excelente
Descripción de la obra

Herkomst: een particuliere verzamelaar in Nederland die
het werk rechtstreeks van de kunstenaar heeft verkregen

Code: 0985

Zijn stijl kan worden aangeduid als abstract expressionisme. Hij schilderde niet naar voorbeelden, maar zette zijn gevoelens om in harmonieuze felle kleuren en in even zo harmonieuze plastieken. Daarbij zijn de door hem gekozen vormen, of deze nu abstract of figuratief zijn, minder belangrijk. Wil van Leeuwen is altijd geboeid door het “ongrijpbare”. Het zoeken naar liefde, het hogere dat ons leven beheerst. Zelf noemde hij zijn stijl “progressief expressionisme”.Willem Sandberg, voormalig directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam kocht werk van hem aan en roemde zijn grote kleurgevoeligheid en zijn poëtische voordracht.

Drie jaar woonde hij in Spanje, maar hij schilderde ook in Frankrijk en Griekenland geabstraheerde landschappen vol sfeer.

Lid van onder andere: Amsterdamse Schildersgroep A ’51, De Brug, Nederlandse Kring van Beeldhouwers en Arti et Amicitiae.

Exposities waren er o.a. in Barcelona, Brussel, Parijs, Amsterdam en Haarlem en in 1985 een grote overzichtstentoonstelling in de gemeente galerie / museum Aemstelle in Amstelveen.

(bron o.a.: het boek “Wil van Leeuwen, een Amsterdams kunstenaar” en een tekst van Niek Pesman)

Wil VAN LEEUWEN
(1909-1994)

Sin título

Anuncio nro.2011739
5500 €(5899 US$)
Vendedor Particular
Vendedor desde false